Studio Hubert

Toen in 1929 Hubert Janssen het beroep van fotograaf overnam van zijn te jong gestorven broer besefte hij waarschijnlijk niet dat een fotografen familie gestart was.

STUDIO HUBERT begon in de ridder Van Ranstlei 29 te Mortsel. Kort daarna verhuisde de zaak naar Deurnestraat 3. Studio Hubert wist de term ”kunstfotografie” in Mortsel een plaats te geven. Samen met zijn vrouw Josephine kregen ze 2 dochters en 2 zonen.

Tijdens de oorlogsjaren werd de zaak tot 2 maal toe platgebombardeerd. Elke keer wist Hubert zich terug op te werken. Toen ook nog hun 2 dochtertjes omkwamen bij het bombardement, werd na de oorlog de naam van de zaak veranderd ter nagedachtenis van Joseke en Berthje.

 

Studio Hubert

Fotostudio Jose Berth

Onder de naam FOTOSTUDIO JOSE BERTH werd aan een nieuwe toekomst gewerkt.

De oudste zoon, Frans studeerde ondertussen fotografie in Luik en deed later zijn stage o.a. in Groot Hertogdom Luxenburg.

De toekomst van de zaak werd verzekerd. Zoon Frans begon  als jonge fotograaf met reportages buitenhuis. Het klassieke studiowerk bleef echter steeds een van hun top kwaliteiten.

Ondertussen huwde Frans met Jaqueline en kregen 5 kinderen.

Fotostudio Jose Berth

Foto Eddy

De jongste zoon Eddy, studeerde fotografie te Mechelen, waar hij ook zijn toekomstige vrouw leerde kennen. Toen Eddy samen met zijn vrouw Rafaëlla in april 1985 hun eigen zaak begonnen op de Diksmuidelaan 211 te Berchem was de derde generatie fotografen een feit.

Enkele jaren later startte Eddy en Rafaella een tweede zaak te Antwerpen. (Volksstraat/ Geuzenstraat) 

In 1990 verhuisde de zaak naar Diksmuidelaan 127. 

In 1993 begon Frans stilletjes aan zijn pensioen te denken en verhuisde Eddy met zijn studiowerk naar Mortsel, deurnestraat 5. Een jaar later kwam er een winkelpand op de Antwerpsestraat 168 te koop. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om dit winkelpand om te bouwen als fotogalerij die achteraan doorliep tot de fotostudio.

Later werd de fotostudio terug naar Berchem verhuisd, op de eerste verdieping boven de winkel. 

In 2023 stoptte Eddy en Raf  de winkel.  Momenteel doen zij hun passie van fotograaf verder vanuit zijn privéadres.

Foto Eddy